E o supă-cremă hrănitoare și delicioasă, perfectă pentru întreaga familie sau pentru o masă cu prietenii, la prânz dar și la o cină luată mai devreme. Folosește fără ezitare carne de pui gata fiartă, așa cum indică rețeta, căci ZWUP dă gust intens de pui și asigură toată savoarea necesară. Mai mult decât atât, pentru viteză maximă și confort, poți folosi linte gata fiartă, la borcan sau conservă. În acest caz, întregul proces de preparare e ca mai jos, doar că fierberea durează doar 3-4 minute în loc de 15, adică preț de două-trei clocote, până când aromele se întrepătrund și compoziția se omogenizează. Asta înseamnă bucătărit rapid, fără nici un compromis legat de calitate sau gust, pentru că viața în ritm alert trebuie să fie tot o viață bună…

Nr. porții: 4

Timp preparare: aprox. 30 min

Ingrediente:
1 borcan mic ZWUP pui (314 ml) + 1 litru apă (diluție ZWUP:apă = 1:3)
250 gr linte roșie crudă
280 gr piept de pui fiert, tăiat cubulețe
50 gr unt
100 ml suc de roșii
1 lingură bulion
1 cățel usturoi
70 ml ulei
2 lingurițe boia dulce, 1 vârf de linguriță ghimbir pudră, sare și piper după gust
50 gr semințe de in și asortate, pentru servit
crutoane, pentru servit

Într-o oală de mărime potrivită, pune pe foc ZWUP de pui și litrul de apă rece (proporția ideală ZWUP:apă este 1:3), apoi lintea. Asezonează cu sare, boia, ghimbir, piper. Adaugă în oală uleiul, usturoiul, sucul de roșii și bulionul, apoi amestecă și omogenizează preparatul. Lasă totul la fiert la foc potrivit timp de aproximativ 15 minute, până când lintea e bine fiartă, apoi închide focul. Folosește un blender și transformă compoziția în cremă, adăugând și untul moale. La final, adaugă în supă cubulețele de piept de pui fiert.

Supa e gata! Servește-o fierbinte, adăugând în farfurie crutoane, ceapă verde tăiată mărunt și mix de semințe. În loc de semințele combinate, poți folosi doar semințe de in – dacă te numeri printre fanii lor, pentru că se combină perfect cu lintea și adaugă o notă sofisticată preparatului.

©Nutrizema, 2019
Conținutul blogului ZWUP și al întregului site www.zwup.ro este proprietatea SC Nutrizema SRL. Conform legislației privind drepturile de autor, este strict interzisă utilizarea conținutului, preluarea ori copierea sa parțială sau integrală, pentru crearea de conținuturi de comunicare publică derivate, fără acordul expres scris al proprietarului.