Pastele sunt nelipsite din meniurile noastre de fiecare zi sau cele de sărbătoare, căci reprezintă unul dintre cele mai versatile ingrediente: în funcție de cum și cu ce le combinăm, mâncarea e neaoșă sau exotică, ușoară sau consistentă, simplă sau opulentă, clasică sau neconvențională. Două avantaje rămân valabile mereu: gătitul nu durează mult, iar rezultatul este obligatoriu delicios.

Rețeta de față e o încântare culinară, la granița dintre simplu și sofisticat: aparent nu poate fi nimic mai obișnuit decât să combini la paste o carne albă și o brânză, însă fisticul revoluționează aromele, ZWUP le adâncește, iar gorgonzola le înnobilează.

Poți folosi ce paste dorești, cu mențiunea că se potrivesc mai bine cele de dimensiune mare (tagliatelle, fettuccine, paccheri, etc.) și cu recomandarea să fie de cea mai bună calitate.

Nr. porții: 4

Timp preparare: aprox. 30 min

Ingrediente:
100 ml ZWUP de pui
1 pachet paste la alegere (500 gr)
320 gr piept de curcan crud
120 gr gorgonzola
100 gr parmezan
80 gr fistic mărunțit
300 ml smântână dulce de gătit
sare și piper după gust
1/2 legătură pătrunjel verde

La această rețetă vei pune ZWUP cu lingura direct în compoziție, considerând că se diluează cu smântâna și că împreună vor alcătui baza semi-lichidă de fierbere pentru preparat.

Pune mai întâi la fiert pastele, conform indicațiilor de pe pachet. Le vei adăuga în compoziție spre final, cât să preia aromele și să se întrepătrundă gusturile.

Încinge uleiul în tigaie, apoi pune pieptul de curcan tăiat cuburi, jumătate din cantitatea de fistic, sare și piper după gust. Amestecă și așteaptă ca ingredientele să fie bine cuprinse de căldură, iar carnea să fie „sigilată” pe toate părțile și chiar puțin rumenită. Adaugă 100 ml ZWUP de pui (o treime de borcan), apoi smântâna, apoi gorgonzola tăiată cuburi. Lasă mâncarea la fiert cca 15-20 minute, amestecând periodic, până când carnea e bine făcută iar sosul a mai scăzut.

Acum adaugă pastele fierte, parmezanul ras și restul de fistic mărunțit. Amestecă din nou și mai lasă totul pe foc câteva minute, pentru ca sosul să devină omogen și bine legat, iar aromele să fie perfect întrepătrunse.

La final, presară deasupra pătrunjel verde proaspăt tocat, direct în tigaie și/sau după ce pui mâncarea în farfurie.

Servește mâncarea fierbinte, alături de un vin alb bun, de preferat sec și răcit corespunzător.

©Nutrizema, 2019
Conținutul blogului ZWUP și al întregului site www.zwup.ro este proprietatea SC Nutrizema SRL. Conform legislației privind drepturile de autor, este strict interzisă utilizarea conținutului, preluarea ori copierea sa parțială sau integrală, pentru crearea de conținuturi de comunicare publică derivate, fără acordul expres scris al proprietarului.