E o supă senzațională și hrănitoare, care se prepară aproape instantaneu și reprezintă o soluție minunată pentru a-ți surprinde familia ori musafirii, în cel mai plăcut mod. Combinația de arome e delicioasă și inedită. Poți controla cât de picantă ori iute e supa, din condimente și din cantitatea de ardei iute, în funcție de preferințele mesenilor.

Nr. porții: 4 persoane

Timp preparare: aprox. 15 min

Ingrediente:
1 borcan mic ZWUP de pui (314 ml) + 1 litru apă (diluție ZWUP:apă = 1:3)
300 gr tofu afumat
100 gr baby spanac
120 gr tăiței de orez
1 morcov
1 legătură ceapă verde
50 gr susan semințe
50 ml ulei de soia
câteva fire oregano verde și coriandru verde
1 linguriță sare, 1 linguriță piper roșu boabe, 1 linguriță boia afumată, 1 ardei iute

Curăță și taie mărunt ceapa verde și ardeiul iute, morcovul în fâșii, iar calupul de tofu afumat în cubulețe.

Într-o oală de mărime potrivită, pune pe foc ZWUP de pui și litrul de apă rece (proporția ideală ZWUP:apă este 1:3). Asezonează cu sare, boia, jumătate din piperul roșu și adaugă uleiul de soia. Când fondul începe să fiarbă, adaugă tăițeii de orez și lasă la foc potrivit, amestecând din când în când pentru a desface tăițeii. Cu un minut înainte de a se încheia timpul de fierbere al tăițeilor, conform indicațiilor de pe pachet, adaugă în oală spanacul, fâșiile de morcov, ceapa verde, tofu afumat și ardeiul iute. Închide focul, când tăițeii sunt gata fierți. Asezonează cu susan și restul de piper roșu, iar la final adaugă oregano și coriandrul verde tocate fin. Supa e gata!

Servește supa imediat, fierbinte. Poți decora suplimentar și în farfurie, cu piper roșu, ceapă verde ori ardei iute, pentru efect artistic desăvârșit, dar și în funcție de preferința fiecărui mesean pentru cât de picantă să fie mâncarea.

Atenție! E un preparat care trebuie servit imediat după gătire, pentru că tăițeii continuă să absoarbă lichidul și după fierbere, se înmoaie excesiv, iar supa rămâne fără zeamă. Oricum, nu ai nici un motiv să păstrezi această mâncare senzațională pentru mai târziu, căci se prepară foarte rapid și ușor (datorită lui ZWUP…), iar aromele sunt perfecte imediat după gătire.

©Nutrizema, 2019
Conținutul blogului ZWUP și al întregului site www.zwup.ro este proprietatea SC Nutrizema SRL. Conform legislației privind drepturile de autor, este strict interzisă utilizarea conținutului, preluarea ori copierea sa parțială sau integrală, pentru crearea de conținuturi de comunicare publică derivate, fără acordul expres scris al proprietarului.