Da, poți face o ciorbă de perișoare bună și fără ZWUP, însă cu ZWUP ea va fi remarcabil de savuroasă, cu un gust mai accentuat de carne și mai aromat.

În plus, sunt și situații în care ZWUP nu mai este doar o completare opțională, ci devine un ingredient indispensabil: de exemplu, dacă folosești perișoare gata fierte, sau dacă preferi să le fierbi separat (nu în ciorbă), sau dacă ai prea puține perișoare față de volumul total al ciorbei. În toate aceste cazuri, ciorba nu are de unde să primească gustul de carne și ZWUP îți vine în ajutor, făcând mâncarea perfectă.

Nr. porții: 4

Timp preparare: aprox. 60 min

Ingrediente:

2 borcane ZWUP de vită (2×314 ml) și 2 litri apă (diluție ZWUP:apă 1:3)
400 gr carne tocată mixtă
50 gr orez
1 ou
1 morcov
1 țelină mică
2 cepe
1 ardei capia
1 pătrunjel rădăcină
1 roșie
50 ml ulei
150 ml borș
1 legătură pătrunjel verde, 1 legătură leuștean
1 lingură sare

Curăță legumele și taie-le în cubulețe.

Încălzește puțin ulei într-o oală de mărime potrivită și pune în el morcovul, țelina, ceapa, ardeiul capia. Adaugă sare, apoi amestecă și lasă legumele să se topească. Adaugă apoi în oală cele 2 borcane de ZWUP de vită și cei doi litri de apă, și lasă totul la fiert timp de 10-15 minute.

Între timp, pregătește perișoarele. Pune orezul, oul și puțină sare peste carnea tocată, apoi amestecă bine compoziția, până când e perfect omogenizată. Formează cu mâna bile de mărime potrivită și pune-le pe o farfurie; ar trebui să obții 16 perișoare, câte 4 pentru fiecare porție de ciorbă. Adaugă perișoarele în ciorbă și mai lasă la fiert circa 40-45 minute.

Când perișoarele și toate legumele au fiert, adaugă în ciorbă borșul și roșia tocată și mai dă două clocote. Presară deasupra verdeața tocată și închide focul – mâncarea e gata!

Servește ciorba de perișoare fierbinte și pune alături – pentru amatori – un foarte decorativ ardei iute.
Ca orice ciorbă, se spune că e chiar mai bună a doua zi după preparare, așa că păstrează fără grijă la frigider ce a rămas. Dacă mai rămâne ceva…

©Nutrizema, 2019
Conținutul blogului ZWUP și al întregului site www.zwup.ro este proprietatea SC Nutrizema SRL. Conform legislației privind drepturile de autor, este strict interzisă utilizarea conținutului, preluarea ori copierea sa parțială sau integrală, pentru crearea de conținuturi de comunicare publică derivate, fără acordul expres scris al proprietarului.