O supă clasică, ce nu lipsește din meniurile preferate, pe care o poți găti mai ușor, mai repede și mai bun cu ZWUP – căci utilizarea ZWUP elimină nevoia de a fierbe bucăți de pui cu os, în cantitate semnificativă, ca să dai supei consistența și savoarea dorite. Mai mult decât atât, „contribuția” de gust a lui ZWUP e atât de intensă, încât poți renunța chiar și la a fierbe carnea de pui fără os alături de legume, dacă ai în casă una gata fiartă. În felul acesta, timpul de gătire se va reduce și mai mult, doar cât îți trebuie să fierbi legumele, apoi găluștile. Pentru această ultimă variantă, taie în cuburi carnea de pui fiartă, rămasă în frigider, sau desprinde-o în fâșii, și o vei adăuga în supă la final.

Nr. porții: 4

Timp preparare: aprox. 50 min

Ingrediente:
1 borcan mic ZWUP de pui (314 ml) + 1 litru apă (diluție ZWUP:apă = 1:3)
1 morcov
2 cepe
1 țelină mică
1 păstârnac
1 legătură pătrunjel verde
500 gr piept de pui (sau pulpe de pui), fără os
60 gr griș
1 ou
praf de copt – un vârf de cuțit
1 linguriță sare
1 lingură ulei, 1 lingură apă

Curăță și taie în bucăți mici morcovul, țelina și păstârnacul. Pe ele le vom lăsa în supă, pentru că sunt delicioase și arată bine și în farfurie. Pentru efect artistic, poți tăia aceste legume în forme diferite, așa cum am făcut noi.
Curăță ceapa și tai-o în jumătăți sau sferturi, pentru a o putea scoate ușor din supă, mai târziu.

Pregătește mai întâi compoziția de găluște. Bate oul într-un bol, adaugă grișul, praful de copt, lingura de ulei și lingura de apă, adaugă sare după gust și amestecă bine totul până când compoziția e perfect omogenizată. Lasă deoparte, până e timpul să adaugi găluștile în supă.

Într-o oală de mărime potrivită, pune carnea de pui întreagă și legumele, apoi ZWUP de pui și litrul de apă rece (proporția ideală ZWUP:apă este 1:3). Asezonează cu sare, după gust. Pune oala pe foc, mai întâi la foc mai iute, până când se formează spuma și pornește fierberea. Dă focul mai mic, scoate spuma și lasă totul pe plită timp de aproximativ 30 – 35 de minute, cu sau fără capac – după cum vrei.

După ce ingredientele sunt bine fierte, scoate din supă bucățile de ceapă și lasă oala pe foc în continuare. Adaugă în supă treptat, cu lingurița, compoziția de găluște. Continuă fierberea fără capac, timp de cca 8 – 10 minute, până când găluștile sunt umflate, pufoase și bine făcute. Închide focul.
Scoate pieptul de pui fiert pe o farfurie și desprinde-l în fâșii de mărime potrivită, ajutându-te de două furculițe. Adaugă în supă ceapa verde și pătrunjelul verde tăiate mărunt, apoi fâșiile de pui. Supa e gata!

Servește supa fierbinte, așezând frumos în farfurie legume de culori și forme diferite, carne de pui și găluște. Decorează suplimentar cu pătrunjel și ceapă verde, după dorință.

©Nutrizema, 2019
Conținutul blogului ZWUP și al întregului site www.zwup.ro este proprietatea SC Nutrizema SRL. Conform legislației privind drepturile de autor, este strict interzisă utilizarea conținutului, preluarea ori copierea sa parțială sau integrală, pentru crearea de conținuturi de comunicare publică derivate, fără acordul expres scris al proprietarului.