Asociația Națională a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism a organizat în colaborare cu ZWUP un Demo Cooking Class susținut de chef Marian Zăncianu, pentru a prezenta membrilor asociației gama de supe concentrate ZWUP și multiplele sale utilizări într-o bucătărie profesională. Evenimentul a avut loc vineri, 5 aprilie, la City Grill Academy din București, și a reunit aproape 30 de chef-i și bucătari profesioniști, interesați să evalueze și să testeze prima gamă românească de fonduri naturale concentrate.

Ora 9:00. O dimineață perfectă de primăvară, cu soare strălucitor și cu răcoare atât cât trebuie. La Restaurantul Pescăruș din Herăstrău, spațiile primitoare ale City Grill Academy sunt atent pregătite pentru evenimentul care va urma. În sala de prezentare, scaunele sunt aliniate cu precizie, se fac ultimele verificări de imagine și sunet, echipa foto-video își instalează echipamentele, un spider ZWUP de mari dimensiuni este ridicat și instalat pe poziție. Aroma cafelei proaspete cuprinde locul. În sala pentru demonstrații culinare toată lumea se mișcă în liniște, cu o impresionantă eficiență. Plitele, instrumentele, vasele strălucesc impecabil în lumina puternică. Chef Marian Zăncianu pregătește ingredientele și accesoriile de care va avea nevoie mai târziu. Organizatorii și gazdele verifică toate detaliile și își așteaptă cu nerăbdare oaspeții.

Ora 10:00. Sala de prezentare este plină, participanții își aleg locul, echipa de eveniment rămâne să asiste în picioare, umplând la maximum spațiul. Laurențiu Mâță, Director Regional ANBCT București – Sud și inițiator al acțiunii, adresează cuvântul de bun venit, arătând că „una dintre misiunile asociației este să sprijine producătorii locali, facilitând întâlnirea lor cu bucătarii profesioniști și promovând produsele care și-au dovedit calitatea”. ZWUP este primul beneficiar al acestui program de susținere a inițiativelor românești, fiind ales în urma testelor făcute în cadrul asociației. Iulian Virabov, director comercial Nutrizema, precizează la rândul său că „pentru un start-up din domeniul alimentar, mai ales unul care deschide un drum nou, șansa de a se adresa specialiștilor în mod direct și de a demonstra practic utilitatea și calitatea produselor proprii este esențială”. Urmează prezentarea gamei de supe concentrate ZWUP. Mihaela Calcan, directorul de comunicare al brandului, descrie geneza și evoluția proiectului, atributele și beneficiile produselor, planurile de dezvoltare, subliniind faptul că e vorba despre produse 100% naturale, hiposodice și fără alergeni, care oferă bucătarilor profesioniști „calitate la îndemână: fonduri de concentrație ridicată, cu aromă intensă, textură gelatinoasă și conținut nutrițional unic, în sortimentația necesară (pui, vită, pește), cu deplină flexibilitate privind structura și dimensionarea comenzilor”. Un scurt film dezvăluie asistenței activitatea din fabrica Nutrizema și procesul de producție al fondurilor. Echipa ZWUP precizează la final că produsele pot fi achiziționate prin intermediul grupului de distribuție Whiteland sau din rețeaua Metro, reprezentanții ambilor parteneri fiind prezenți la eveniment.

Ora 12:00. Începe partea a doua a întâlnirii, cea destinată testării directe a produselor ZWUP. Chef Marian Zăncianu susține un amplu Demo Cooking Class, menit să pună în evidență modurile diverse în care pot fi utilizate fondurile concentrate ZWUP în numeroase rețete, precum și potențarea semnificativă a gustului conferită de acestea. Sub numele ROGVAIV și impresionant prin culori și texturi, meniul ales de chef Marian Zăncianu pare simplu: ciorbe, gulaș, paste și risotto, sosuri demi-glace, piureuri, fripturi. Măiestria vine din modul de lucru, precizia gesturilor, echilibrul aromelor, grafismul prezentării, rezultatul final. Chef-ul alege în mod inspirat să prepare comparativ câte o rețetă cu și fără ZWUP, lăsând participanților libertatea de a trage concluziile, după degustare. Demonstrația e un spectacol convingător, cuceritor. Aburi, mirosuri, mâini pricepute, viteză, zâmbete, întrebări, curiozități, răspunsuri. Bucătarii profesioniști alcătuiesc un grup sudat, sincronizat, au vorbele lor, înțeleg totul din priviri scurte, sunt uniți de firele nevăzute ale experienței. La finalul fiecărei etape, toată lumea gustă. Degustă. Savurează. Trecut prin demonstrația semnată de chef Marian Zăncianu, ZWUP convinge fără ezitare și fără dubii: a influențat puternic gustul mâncării, a redus semnificativ timpul de pregătire și de gătire, a contribuit la calitatea preparatului final. Cum spune echipa ZWUP, zwupatul te ajută să gătești mai repede, mai ușor, mai bun.

Ora 14:00. Încheiere de eveniment. Pentru organizatori și oaspeți deopotrivă, concluziile sunt clare: acțiunea organizată de ANBCT România și de Nutrizema a fost un succes, și-a atins scopurile, a oferit informații utile și o demonstrație eficientă asupra produselor ZWUP. Dincolo de toate acestea, rămâne însă, ca un mare câștig al tuturor participanților, atmosfera caldă și prietenoasă, de deschidere și de apropiere, de împărtășire a unor preocupări și exigențe comune. O bază solidă pentru colaborări și dezvoltări viitoare, fără îndoială.

Despre ANBCT România
Asociația Națională a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism – România este o asociație profesională privată, persoană juridică română, non-profit și fără scopuri politice, în care sunt asociați meseriași și specialiști din sectorul de producție culinară și de produse de cofetărie-patiserie, creată în scopul asocierii, sprijinirii și dezvoltării meseriilor din domeniul producției culinare din restaurante și a organizării unor acțiuni profesionale.
Informații suplimentare despre Asociația Națională a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism România, membru WACS – World Association of Chefs Societies, sunt disponibile pe https://www.anbct-romania.ro/ și pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/anbct.ro. 

 

 

Despre Nutrizema și ZWUP
Nutrizema SRL este un start-up ieșean, producător ZWUP – prima gamă românească de supe concentrate pentru gătit, pe bază de oase, cu ingrediente 100% naturale. Produsele oferă 3 avantaje simultane: potențează gustul mâncării, simplifică și scurtează procesul de pregătire și preparare, adaugă nutrienți valoroși. Gama include supe concentrate de oase (PUI și VITĂ) și supe concentrate mixte (PUI CU CIUPERCI și PEȘTE), fiind adresată atât sectorului de retail, cât și industriei HORECA. În bucătăria de acasă sau într-o bucătărie profesională, ZWUP ajută consumatorii și utilizatorii să gătească mai ușor, mai repede, mai bun.
Detalii despre gama de supe concentrate ZWUP pot fi gasite pe site-ul www.zwup.ro și pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/ZWUP-241130256770829/.

 

©Nutrizema, 2019
Conținutul blogului ZWUP și al întregului site www.zwup.ro este proprietatea SC Nutrizema SRL. Conform legislației privind drepturile de autor, este strict interzisă utilizarea conținutului, preluarea ori copierea sa parțială sau integrală, pentru crearea de conținuturi de comunicare publică derivate, fără acordul expres scris al proprietarului.