În 2018, o bancă temerară din România a lansat un program de finanțare pentru start-up-uri vânjoase. Scopul: de a încuraja și sprijini idei noi de afaceri, pentru care accesul la resurse e deseori dificil. Banca se numește Raiffeisen Bank, iar programul de finanțare care îi aparține se numește Factory. La ediția-pilot din 2018 s-au înscris 84 de proiecte din toată țara, 52 au ajuns în faza finală, iar 27 au fost alese pentru creditare cu sume de până la 50.000 euro fiecare. Printre fericiții câștigători am fost și noi. Vânjoșii de la Nutrizema, cu visul nostru numit ZWUP.

O scriitoare celebră spune că viața e suma zilelor pe care le trăim. Parafrazând această idee frumoasă, spunem și noi că sănătatea economică a țării e probabil suma îndrăznelilor celor care creează, fac și dezvoltă, ducând lucrurile și vremurile mai departe. Suma inițiativelor valoroase, afacerilor de succes, antreprenorilor vizionari.
La începutul unui proiect, însă, oricât de mult ai vrea să te bucuri de ceea ce faci, nu ai timp decât să transpiri. Iar resursele financiare sunt deseori motivul durerilor de cap ori al neliniștilor de fiecare zi. Ecuația strâmtă în care te învârți arată că, înainte de a reprezenta un potențial, start-up-ul reprezintă un risc. Trei ani după înființare faci echilibristică pe bârna de venituri și cheltuieli, căutându-ți propria stabilitate. O etapă deloc apetisantă pentru bănci și diverși investitori.

Așa se face că programele de finanțare precum Factory by Raiffeisen Bank sunt un soi de balon de oxigen apărut salvator, la momentul potrivit – adică la start. Pentru noi, echipa ZWUP, vestea că suntem printre cei 27 de câștigători din toată țara a venit în vara lui 2018 ca o mare bucurie. Ne-a confirmat că avem un proiect valoros, viabil, special. Ne-a oferit resursele necesare. Ne-a înconjurat de idei bune și oameni valoroși, pentru că am găsit la Raiffeisen și în echipa Factory o mulțime de prieteni, ca și multe ocazii de perfecționare.
Am învățat că lucrurile merg bine atunci când curajul de a face și curajul de a sprijini se întâlnesc la mijloc de drum.

Răsplătim această încredere făcându-ne bine treaba și muncind în fiecare zi pentru ca ZWUP să devină un succes. Iar echipa Factory a intrat în lumea noastră și ne-a surprins la lucru – deschide link-ul de mai jos și vezi povestea noastră în imagini. E o experiență care te poate inspira sau încuraja să cauți și tu ajutorul potrivit.

Factory by Raiffeisen Bank, mulțumim!

 

Va urma!
Data viitoare, îți povestim despre sănătate.

©Nutrizema, 2019
Conținutul blogului ZWUP și al întregului site www.zwup.ro este proprietatea SC Nutrizema SRL. Conform legislației privind drepturile de autor, este strict interzisă utilizarea conținutului, preluarea ori copierea sa parțială sau integrală, pentru crearea de conținuturi de comunicare publică derivate, fără acordul expres scris al proprietarului.